Jump to content

As of July 17, 2015, the LabJack forums here at forums.labjack.com are shut down. New registrations, topics, and replies are disabled. All forums are in a read-only state for archive purposes.

Please visit our current forums at labjack.com/forums to view and make new posts. To post on the current forums, use your labjack.com login account. Your old LabJack forums login credentials have been retired. There are no longer separate logins for labjack.com and LabJack forums.


Photo

SPI options


  • Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 Till Rosenband

Till Rosenband
  • Members
  • 3 posts

Posted 11 August 2012 - 10:57 PM

Hello,
I'm having some difficulty understanding the SPIOptions field for UE9, as described here:

http://labjack.com/s...rs-guide/5.3.16

When my UE9 sends the 16 bit value 0x0001 with SPIOptions = 0x83 I get the attached oscilloscope trace (ch1=clock, ch2=data). To me this looks like the clock idles high (CPOL=1) and data is valid on the rising edge (CPHA=1). According to the user manual, this would be SPIOptions = 0x80. Is there an error in the manual?

Cheers,
-Till

Attached Thumbnails

  • 11.png


#2 LabJack Support

LabJack Support
  • Admin
  • 8677 posts

Posted 12 August 2012 - 05:55 PM

What is your control firmware version?

#3 Till Rosenband

Till Rosenband
  • Members
  • 3 posts

Posted 12 August 2012 - 06:35 PM

The sticker on the bottom says "Hardware V1.11"

#4 LabJack Support

LabJack Support
  • Admin
  • 8677 posts

Posted 13 August 2012 - 09:01 AM

Try upgrading to the latest firmware here: http://labjack.com/s...rt/firmware/ue9


0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users